Roosendaal bezoekt massaal de opening van het Erfgoedcentrum

Creation is a gift

Roosendaal bezoekt massaal de opening van het Erfgoedcentrum

Tongerlomuseum

De permanente tentoonstelling vertelt de geschiedenis over het verhaal van Roosendaal.

In 15 historische ruimtes kan de bezoeker de transformatie van het verhaal van Roosendaal ervaren.

Speciaal voor deze tentoonstelling werd een digitale invulling gemaakt door Victor de l’Orme & John Spruyt.

Veel animatie’s met beeld, geluid en een projectie op de vloer & wand laten onder andere zien hoe Roosendaal is ontstaan. Door middel van een speciaal showcontrol-systeem, werken licht, geluid en projecties samen. Op het moment dat een deel in de jaartelling wordt aangelicht, verschijnen op de wand beelden uit dezelfde periode en worden de personages met spots aangelicht. Hiermee synchroon loopt de animatie op de vloer.

Specials: Showcontrol-systeem met licht, geluid en projecties / geluid met sensor controle / interactieve stoel met druk sensoren en speakers / touchscreens met interactieve mogelijkheden / hard- en software intern ontwikkeld

Werkzaamheden project:

  • Infographic
  • Interactie
  • Presentatie
  • Software ontwikkeling
  • Vormgeving

ballustrade1 07_-burospruyt_tongerlohuys

Er was hard gewerkt aan de nieuwe Stadsfoyer van De Kring en de glazen corridor die toegang biedt tot het museum, dat ook een flinke opfrisser onderging.

Zaterdag (15 oktober) vond de opening plaats en was de onthulling van het kunstwerk. Cultuurminnend Roosendaal wilde er maar al te graag bij zijn en keek de ogen uit. Bewondering alom, en waardering voor alles wat mogelijk blijkt in Roosendaal. Dus werd opgewekt het glas geheven en na afloop gebeurde dit nogmaals op de terrassen van de (oude) Markt.

Grote drukte bij opening erfgoedcentrum Roosendaal

09_-burospruyt_tongerlohuys dmx-projectie1

Vernieuwd Tongerlohuys opent zondag de deuren voor het publiek

10_-burospruyt_tongerlohuys groei3
ROOSENDAAL – Morgen openen het Tongerlohuys en café Over de Tong de deuren na ruim driekwart jaar bouwen. De nieuwe ingang is aan de Kerkstraat. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom.
 

Een corridor verbindt De Kring nu met het Tongerlohuys, dat geen traditioneel museum meer is, maar een erfgoedcentrum. In het nieuwe Tongerlohuys wordt Het verhaal van Roosendaal via beeld en geluid verteld.

Morgen gidst het Zuidelijk Toneel het publiek in een theatrale rondleiding door het verhaal. In het Grand Café kan de bezoeker een hapje en drankje nuttigen, terwijl een dj liedjes van vroeger draait.

Om 14.00 uur wordt het kunstwerk Stadsgezichten onthuld door burgemeester Jacques Niederer.

 01_-burospruyt_tongerlohuys 11_-burospruyt_tongerlohuys verenigingen1  biggelaar1   06_-burospruyt_tongerlohuys 05_-burospruyt_tongerlohuys 04_-burospruyt_tongerlohuys 03_-burospruyt_tongerlohuys 02_-burospruyt_tongerlohuys

image-6007215 internetbode_logo_1x-e1429019325643 logopgrbzroda