Winnaars Planetree Awards

Creation is a gift

Winnaars Planetree Awards

Beweeg je fit met Zorgrobot Zora en opening Fitroute

Winnaars Planetree Awards voor Mensgerichte Zorg 2018 bekend

Tijdens de jubileumeditie van de Planetree conferentie voor Mensgerichte Zorg zijn zorgorganisaties GGZ Eindhoven, Elver, Groenhuysen en Spaarne Gasthuis onderscheiden met de Planetree Awards 2018. Zij ontvingen hun prijs in het bijzijn van 700 deelnemers.

Ruim 5000 publieksstemmen
De Innovatie Award werd gewonnen door GGzE met ‘Peer Supported Open Dialogue’, een bijzondere vorm van hulpverlening waarbij vanaf het begin de omgeving is betrokken bij het vaststellen van de benodigde hulp. De Project Awards werden gewonnen door gehandicaptenorganisatie Elver met ‘De Elver Academie’, ouderenzorgorganisatie Groenhuysen met ‘De Fitroute’ en Spaarne Gasthuis met ‘Hartrevalidatie dichter bij huis’. Ruim 5000 publieksstemmen bepaalden samen met de vakjury bestaande uit vertegenwoordigers van cliënten (LSR), medewerkers (FWG en Randstad) en deskundigen (SKIPR), deze vier winnaars.

Jubileum conferentie
Dit jaar organiseerde Planetree deze grootste conferentie voor mensgerichte zorg in Nederland en België voor de tiende keer. Hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder, onder andere bekend van De Wereld Draait Door, en cabaretier en columnist Vincent Bijlo spraken over hun kijk op het thema van dit jaar, ‘zin’. Daarnaast konden bezoekers inspiratie opdoen bij diverse thema- en verdiepingssessies gehouden door zorgorganisaties en een groot Belevingsplein.

Planetree Nederland
Mensen in kwetsbare situaties zoals ziekte, ouderdom, handicap of verwarring verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Stichting Planetree Nederland is een non-profit organisatie die al 40 jaar lang zorgorganisaties ondersteunt en stimuleert om deze mensgerichte zorg waar te maken op basis van de Planetree visie op zorg. Planetree is in 1978 opgericht door een patiënt.

Innovatie Award  GGzE – Peer Supported Open Dialogue

Project Award Elver – De Elver Academie

Project Award Groenhuysen- De Fitroute

Project Award Spaarne Gasthuis- Hartrevalidatie dichter bij huis

01_LOGO FIT ROUTE

Groenhuysen Fitroute genomineerd voor Planetree award

De druk op de zorgsector is groot. De wens van zorgverleners en cliënten om meer mensgerichte zorg te verlenen ook. Dat vraagt om voortdurende innovatie en verbeteringen die leiden tot betere en veilige zorg, efficiëntere werkvormen en meer werkplezier. Eén keer per jaar reikt Planetree daarom de Planetree Awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg.

Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse Planetree Conferentie op 22 maart 2018 in het NBC in Nieuwegein, de grootste conferentie op het gebied van mensgerichte zorg in Europa. Deze Awards zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor zorgverleners om (vernieuwende) patiëntgerichte initiatieven in praktijk te brengen.

 

Winnaars

Het publiek bepaalt samen met de professionele jury bestaande uit vertegenwoordigers van cliënten (LSR), medewerkers (FWG en Randstad) en deskundigen (SKIPR), wie de uiteindelijke vier winnaars worden. Voorgaande jaren bracht het publiek vele duizenden stemmen uit. Dit onderschrijft het belang van deze Initiatieven.

Jubileum conferentie

Dit jaar is het de tiende keer dat Planetree deze conferentie voor mensgerichte zorg in Nederland en België organiseert. Gastsprekers dit jaar zijn Hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder, onder andere bekend van De Wereld Draait Door, en cabaretier en columnist Vincent Bijlo. Het thema van 2018 is ‘zin’. Andere onderdelen van het programma zijn onder andere diverse inspirerende sessies gehouden door zorgorganisaties zelf en een Belevingsplein.

Planetree Nederland

Mensen in kwetsbare situaties zoals ziekte, ouderdom, handicap of verwarring verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Stichting Planetree Nederland is een non-profit organisatie die zorgaanbieders ondersteunt en stimuleert zorgorganisaties om deze mensgerichte zorg voor elkaar te krijgen op basis van de Planetree integrale visie op zorg.

 

04 mei 2017

Op maandag 15 mei geeft Zora de zorgrobot om 14.00 uur op De Wildenborch het startsein van een beweegweek voor senioren die op centra voor Wonen & Zorg De Brink en De Wildenborch wordt gehouden. Speciaal voor de beweegweek komt Zora naar Roosendaal. Het robotje van nog geen meter groot zingt en danst er flink op los en iedereen mag met haar meedoen.

 

Opening Fitroute voor senioren

img_1882img_1884

De beweegweek wordt gehouden van maandag 15 mei tot en met dinsdag 23 mei. Naast de opening met zorgrobot Zora wordt op dinsdag 16 mei een nieuwe Fitroute geopend in De Kroeven die iedereen in staat stelt om te genieten van de buitenlucht en uitdaagt om in beweging te komen. Groenhuysen ontwikkelde deze fitroute voor senioren in de wijk samen met de gemeente Roosendaal, atletiekvereniging Thor, medewerkers en bewoners van De Brink. Janneke de Kroon, medewerker verenigingsleven De Brink en mede initiatiefnemer vertelt: “Bewegen is goed voor de mens: het houdt het lichaam gezond, het zorgt dat we verstandelijk en geestelijk actief en helder blijven en als we het gezamenlijk kunnen doen dan zorgt het ook nog eens voor gezelligheid. Met de ontwikkeling van de fitroute willen we senioren die wonen op De Brink, De Wildenborch of in de wijk Kroeven stimuleren om zelf het beste uit hun dag te halen. Mensen kunnen de route alleen lopen, maar ook samen met anderen of onder begeleiding van een fysiotherapeut. Na afloop hebben ze de mogelijkheid om de route af te sluiten met een kopje koffie in het restaurant van De Brink.”

Kom in beweging tijdens de beweegweek

In de beweegweek kunnen deelnemers kennismaken en deelnemen aan Tai Chi Tao, Dru yoga, maar ook spel en beweging zoals koersbal, jeu de boules een gymmiddag en de Avond3daagse staan onder andere op het programma. Op dinsdag 23 mei wordt de beweegweek afgesloten met een dansmiddag onder leiding van een dj die muziek draait uit verleden en van heden.

Wij nodigen senioren uit om deel te nemen aan de jaarlijkse beweegweek vol leuke, gezellige en vooral sportieve activiteiten. U kunt aansluiten bij activiteiten van De Brink als activiteiten van De Wildenborch. Neem gerust een kijkje voor het complete programma.

img_1859img_1861img_1874img_1876img_1864Roosendaal20e_regio